VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ DIN KEDJA, ARMBAND ELLER RING

                   
                                                 
                                                                  KEDJOR        
Här visas en bildguide för längd på kedjor. Ha i åtanke att guiden är ungefärlig och olika kroppsdimensioner gör att kedjan kan hänga olika långt ned:
 MÅTT HALSKÄDJA DIAMANT

 

 

ARMBAND
Vi rekommenderar cirka 16,5 cm om du ska ge bort ett armband och är osäker på storlek. 
Ta ett måttband och lägg över din handled. Det är viktigt att omkretsen runt handleden mäts. Notera att det är enklare att ta hjälp av någon för att mäta omkresten runt din handled än att göra det själv. 
Dra måttbandet runt handleden. Strama inte åt måttband för hårt, och låt det inte heller ligga för löst. Nu ser du din omkrets. Gör gärna om mätningen några gånger för att se att du får samma mått. 

 

 

RING
När du köper en ring är det viktigt att den blir i rätt storlek. Speciellt en vigselring, som du förhoppningsvis ska bära varje dag under lång tid framöver. Du kan själv ta reda på din egen ringstorlek antingen genom att mäta diametern på en ring som du redan har, eller mäta omkretsen på ditt eget finger.
Ta reda på din ringstorlek i lugn och ro. Utgå från en annan ring som känns bekväm och sitter bra på det finger som du tänker bära ringen på. Utgå helst ifrån en ring som är ungefär lika bred som din vigselring ska vara, eftersom en bred ring behöver vara lite större än en smal ring för att sitta bekvämt på fingret. Använd en linjal med millimetermått:
• Lägg ringen på linjalen och mät din ring på det bredaste stället (insidan på ringen).
• Din ringstorlek är det mått du ser på linjalen (insidan av ringen).
  Normala storlekar för kvinnor är ca 15.0- 18.0 mm och för ca män 18.0-24.0 mm.
Tänk på att mäta fingret när händerna är varma, och helst på kvällen. Mät det finger som ringen ska sitta på, eftersom det brukar skilja sig mellan höger och vänster hand. Ringen behöver också vara stor nog att komma över knogen, som ofta är lite tjockare än resten av fingret.
Om du inte har någon ring att mäta:
• Ta en bit band eller snöre och linda ett varv runt ditt finger
• Mät snöret/bandet där det går ihop genom att lägga det mot en linjal.
• Det mått du får fram i millimeter är den ringstorlek du ska välja.
Bor du i Stockholm, kom gärna till vår ateljé, vi har provringar i alla storlekar. 
Om du är osäker på din ringstorlek, var inte orolig! Vi ändrar storlek på din ring, armband eller kedjor kostnadsfritt inom 14 dagar från leverans.