Den här webbplatsen har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

HANDGJORDA FÖRLOVNINGS- OCH VIGSELRINGAR BOKA KONSULTATION: 08 33 34 04 INFO@HOUSEOFJEWELRY.SE

SIGNUM DEN OSYNLIGA STENEN

Den mest magiska delen av ett förhållande är sällan den del som andra kan se. Det som gör kärlek till magi är det osynliga bandet, det outtalade förtroendet, de medvetna blickarna som delas över ett trångt rum som bevisar att du och din partner delar något unikt. Mer än den yttre skönheten hos en mittdiamant eller den poetiska historien om en trilogidesign, ville vi hitta ett sätt att fånga den mer privata sidan av ett förhållande. Vår signaturrubin fungerar som en intim påminnelse om kärleken och uppmärksamheten som gick till att skapa den perfekta ringen.
Du kan till och med välja att sätta en annan ädelsten i bandet, kanske din partners favoritfärg, födelsesten..välj mellan 20 typer av ädelstenar.
Och bara för att lägga till magin ger vi möjligheten att lägga till mer än en eller ingen alls till din förlovningsring eller vigselring. Valet är ditt!
Ta kontakt med oss idag för att diskutera alla sätt du kan införliva dessa ädelstenar i din ring. Ädelstenarnas olika färger och strukturer är en spegelbild för inre kvalitéer som personer födda en viss tid på året sägs ha. Skrolla ner för att se ädelstenarna som representerar årets månader:

Granat

Färg: Röd
Födelsesten: Januari
Symbolik: Vänskap, vitalitet, kärlek
Kuriosa: Granat har fått sitt namn från det latinska ordet för granatäpplekärnor. Eftersom granatäpplen traditionellt gavs som gåvor för vänskap och tillgivenhet, är granater den perfekta symbolen för ett förhållande baserat på vänlighet och stöd.

Ametist

Färg: Lila
Födelsesten: Februari
Symbolik: Frid, lugn, ett stödjande förhållande
Kuriosa: Det är mer än bara födelsestenen för februari, ametist är också födelsestenen för vintersolståndet (21 nov – 20 dec) eftersom dess rika lila toner liknar färgerna på vinter himlen.

Akvamarin

Färg: Blå
Födelsesten: Mars
Symbolik: Problemlösning, intimitet, inre frid
Kuriosa: De gamla romarna trodde att havets gud, Neptunus, älskade akvamarin och därför har denna ädelsten förmågan att lugna stormiga hav och erbjuda skydd på nya äventyr.

Diamant

Färg: Vit, rosa eller gul
Födelsesten: April
Symbolik: Styrka, kärlek, hängivenhet och trohet
Kuriosa: På grund av sin oöverträffliga hårdhet är diamanter inte bara en symbol för kärlek utan också för oövervinnlighet och styrka. De är ett bra sätt att hylla det hårda arbete och hängivenhet som har lagts ner i varje relation.

Smaragd

Färg: Grön
Födelsesten: Maj
Symbolik: Sanning, evigt liv, framgång, helande
Kuriosa: I antikens Grekland trodde man att smaragden var ädelstenen till gudinnan Venus, kärlekens och hoppets gudinna. Smaragd har också en stark association med världens rikedom och sammanlänkning.

Alexandrit

Färg: Grön
Födelsesten: Juni
Symbolik: Ny början, förvandling, romantik
Kuriosa: Alexandrit är känd för sin otroliga förmåga att ändra färg under olika ljus vilket bidrar till symboliken förvandling. Detta orsakas av ädelstenens molekylära sammansättning och gör att vissa Alexandriter ser gröna ut i dagsljus och röda under glödljus!

Rubin

Färg: Röd
Födelsesten: Juli
Symbolik: Kärlek, kraft, känsla, eld.
Kuriosa: Rubiner är den traditionella gåvan som ges till en partner på er 15- eller 40-årsjubileum och är den mest ikoniska stenen som används för att representera passion och romantik.

Peridot

Färg: Grön
Födelsesten: Augusti
Symbolik: Ett bra hjärta, ljusstyrka, ljus
Kuriosa: Peridot finns ofta i meteorkratrar och har till och med hittats i yttre rymden av NASA 2006, vilket gör den perfekt för en kärlek som "skrivits i stjärnorna".

Safir

Färg: Finns i rosa, gul, blå, grön och orange
Födelsesten: September
Symbolik: Tro, hopp, öde, skydd på långa resor eller resor
Kuriosa: Namnet på denna ädelsten kommer från grekiskans sappheiros som betyder just blå sten. Så den blåa safiren är den mest klassiska. Om du eller din partner är intresserade av astrologi, tilldelar olika zodiaksystem safirer till både Oxen och Tvillingarna. 

Turmalin

Färg: Rosa eller grön
Födelsesten: Oktober
Symbolik: Problemlösning, intimitet, inre frid
Kuriosa: Turmalin blir elektriskt laddad när den värms upp av värme eller genom att gnugga den. Denna ledningsförmåga gör turmalin till en symbol för en älskares beröring.

Topas

Färg: Schweizisk blå och Londonblå
Födelsesten: November
Symbolik: Goodwill, skydd
Kuriosa: På medeltiden ansågs att bada i vatten med en Topas vara ett botemedel mot dålig syn. Därför är topas känt för sin förmåga att erbjuda vägledning och klarhet under hela livets resa.

Citrin

Färg: Gul-orange
Födelsesten: November
Symbolik: Intuition, framgång, ett öppet sinne
Kuriosa: Citrin blev populärt under 1700-talets romantiska period och  gynnades av många kulturpersonligheter på den tiden, vilket gör det till en perfekt present till någon som är konstnärlig, kreativ, litterär eller en sann romantiker i hjärtat.

Tanzanit

Färg: Blåviolett
Födelsesten: December
Symbolik: Medkänsla, lugn, öppen himmel
Kuriosa: Tanzanit upptäcktes för första gången 1968 i Tanzania, och än i dag kan den bara hittas och brytas i en liten region kallad Merelani Hills nära berget Kilimanjaro. 

Tsavorite

Färg: Grön
Symbolik: Kunskap, uppfattning, förståelse
Kuriosa: Tsavorite är en sorts granat och är därmed också en födelsesten för januari.Tsavorite fick sitt namn efter att ha hittats i Tsavo National Park, Kenya, 1967. De har ett högt brytningsindex, vilket ger dem en fantastisk grön nyans och gnistra.

Spinell

Färg: Svart och röd
Symbolik: Passion, hängivenhet och lång livslängd
Kuriosa: På grund av sin spetsiga kristallstruktur (den är uppkallad efter "ryggarna" i sina kristaller) har spinell en unik ljusgnistra jämfört med andra färgade ädelstenar – även om detta är mer synligt på större skurna och polerade spineller.

Zirkon 

Färg: Blå
Symbolik: Intuition, tur, slump
Kuriosa: Zirkoner har daterats till att vara över 4,4 miljarder år gamla, vilket gör dem till de äldsta mineralerna på jorden.