KÖPVILLKOR

 

Allmänna villkor:
MINDIAMANT Norden AB (559278-9175) tillämpar såväl Konsumentköpslagen som Distansavtalslagen. För att genomföra en beställning måste kund vara myndig, 18 år. Med kund avses en fysisk person.
Priser:
Alla priser anges inklusive svensk moms, för närvarande 25% och anges i svenska kronor.  Alla priser är med reservation för eventuella ändringar. Priset är per produkt och vi förbehåller oss rätten att justera priset i händelse av att råvarupriserna förändras med mer än 10% i förhållande till råvarupriserna den 1 januari 2019.  Frakt och maskingravyr ingår i priset på alla våra ringar. 
Frakt:

Frakten ingår i priset oavsett köpesumma.
Garanti:
Våra produkter är garanterade i 2 år. D.v.s om en sten sitter löst eller trillar ur på grund av dålig kvalitet på utfört arbete, rättar vi till felet kostnadsfritt. Vår garanti gäller inte vid vårdslös hantering/användning av produkten. Den gäller inte heller om smycket har lämnats in för någon form av bearbetning hos någon annan än vår guldsmed. Smycken som lämnas in på garanti eller för reklammation inspekteras noggrant av våra guldsmeder och juvelfattare.
Diamanter är köpta från legal källa, som inte är inblandad i konflikter och är i överensstämmelse med The Kimberly Certification Scheme (KPCS). Kvittot på betald vara gäller som garantisedel. Spara därför alltid kvittot under garantitiden.
Vi vill att alla våra kunder ska bli 100% nöjda med sitt köp. Om du får problem med en produkt är du välkommen att kontakta oss.
Beställning:

Beställning av MINDIAMANT Norden AB produkter kan göras via vår webbshop. Inkommande beställning besvaras med en skriftlig orderbekräftelse via mail.
Beställning är bindande från MINDIAMANT Norden AB sida först efter att orderbekräftelse erhållits av kund.

MINDIAMANT Norden AB förbehåller sig rätten att neka kund köp. Alla beställningar anses bindande. Har du gjort en beställning av misstag måste du därför kontakta oss omedelbart.
Leveranstid:
Normal leveranstid är mellan 3 dagar till 7 dagar beroende på produkt. Varor i lager skickas inom 1-3 arbetsdagar. För specialprodukter kontakta oss för leveranstid.
Betalning:
Vid köp i ateljén betalas 30% av totalbeloppet i deposition. Resterande summa betalas när ringen är klar. Smycket kan självklart betalas till fullo vid beställningstillfället. Har Du andra önskemål om betalning ta kontakt med oss så kan vi säkert hitta en lösning som passar Dig.
Vid köp på vår hemsida www.mindiamant.se, kan du betala med Visa, Mastercard och American Express. Välj kortbetalning och följ anvisningarna.
Oavsett om du väljer att betala via Klarna eller PayPal så uppfyller samtliga av dessa kraven för PCI DSS. Du kan vara bunden, beroende på vilken typ av kort det är, att ansluta det till antingen Mastercard Secure Code eller Verified by VISA. Detta gör du vanligtvis på din internetbank eller genom separat login om du har ett icke bankanknutet kort. Du är även tvungen att fylla i din CVC-kod som du finner på baksidan av kortet alternativt framsida för American Express. Alla våra betalningstyper är säkra och använder SSL-certifikat där detta krävs.
Vi erbjuder betalning med faktura via vår samarbetspartner Klarna. När du väljer att betala mot faktura sker en kreditupplysning på ditt personnummer. Även en jämförelse mellan personnummer och folkbokföringsadressen görs. Om du ej vill ha varorna levererade till din folkbokföringsadress ber vi dig vänligen använda ett annat betalningsalternativ. Ingen faktureringsavgift tillkommer (0kr). Betalningsvillkor 14 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med (det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr) samt dröjsmålsränta med 2 % per månad + gällande referensränta.
Delbetalning:
Vi erbjuder delbetalning i samarbete med Klarna. 0% ränta för delbetalningar upp till 12 månader. Du kan handla för 1.000 kr upp till 100.000 kr och du kan när som helst under delbetalningstiden betala hela kvarvarande skulden. Du gör din ansökan om delbetalning i kassan i samband med ditt köp och du får genast besked om din ansökan beviljats. Leverans sker endast till folkbokförd adress. Klarna kommer skicka ett kontoavtal hem till dig. Kontrollera att uppgifterna stämmer och signera avtalet och returnera det i bifogat svarskuvert. 
Ångerrätt:
Våra produkter tillverkas unikt för dig i din valda storlek, metall samt infattad med eventuell ädelsten(ar). Detta betyder att alla produkter är specialtillverkade och ej omfattas av distansköplagen för e-handel som vanligtvis är 14 dagar. Även om våra produkter är tillverkade unikt för dig erbjuder vi 14 dagar. Ångerätten löper från den dag du tar emot varan, förutsatt att varan är oanvänd och nyskick tillsammans med eventuell originalförpackning. Det yttre emballaget skall vara oskadat och samtliga delar skall finnas med i returen. Du får dock givetvis prova din vara för att se om den passar. Tänk på att vara försiktig och ha gärna i åtanke att produkter tillverkade i ädelmetaller lätt får repor och vi kan inte ta smycken som på något sätt är skadade eller repiga i retur. Köparen står själv för portot.
Meddela oss inom tidsfristen om du vill använda ångerätten.
Har ni beställt en ring utanför vårt ordinarie sortiment som inte finns tillgänglig på hemsidan utan mot förfrågan eller på annat sätt modifierats enligt era önskemål är ringen fråntagen returrätt samt fri storleksjustering. Specialbeställningar såsom specialdesignade ringar omfattas INTE av öppet köp.
Är varan graverad utgår en återställandeavgift på 750kr.
Alla beställningar oavsett produkttyp över 50 000 kr är undantagna öppet köp.
Fri storleksjustering:
Alla våra ringar i vårt standardsortiment omfattas av vår unika policy för storleksjustering. Inom 14 dagar från beställning har ni rätt till en fri storleksjustering av er ring, med helt fri frakt. 
Alla varor som skickas tillbaka, måste vara noggrant emballerade samt i 100% nyskick var därför försiktig när ni provar ringarna. En ring som på något sätt behandlats av en utomstående guldsmed kan ej lämnas som retur.
Kontakta gärna oss vid returärenden så hjälper vi Er.
Reklamation:
Om du reklamerar din vara på grund av en skada eller felproduktion kommer vi att göra en manuell bedömning och begära in smycket. Enligt konsumentköplagen har du alltid 3 års reklamationsrätt på alla varor, det gäller självklart alla våra ringar och övriga varor.
Första steget vid en reklamation är att försöka åtgärda felet. Om detta inte är möjligt och reklamationen blir godkänd kommer vi att ersätta dig med en ny produkt. Ringar är sköra smycken som bör bäras med stor aktsamhet och ses över regelbundet. Vi rekommenderar att ringar med diamanter bör ses över var sjätte månad för att säkerhetsställa att diamanterna sitter åt ordentligt. Särskilt viktigt är det att vårda sina ringar om infattningen är i 18K gulguld då det är en av de mjukare metallerna. Vi erbjuder livstids garanti på våra smycken som beror på fabrikationsfel men ej slitage. Tänk på att aldrig bära dina ringar vid tillfällen då extra slitage kan uppstå, som träning, trädgårdsarbete, diskning och dylikt.
Om vi inte har möjlighet att ersätta dig med en likadan vara har du rätt till att häva köpet och få pengarna återbetalda.
Återbetalning sker normalt inom 14 arbetsdagar från det att vi mottagit och godkänt din retur. Vi kan endast utföra återbetalning på samma sätt och till samma konto som användes vid köptillfället.
Kontaktuppgifter för ångerrätt och reklamation:
E-mail: info@houseofjewelry.se Telefon: 072 003 79 79
Säkerhet:
Vi kommer under inga omständigheter att lämna ut några personuppgifter utan medgivande från personen ifråga. Detsamma gäller även för e-postadresser.

Reservation:

MINDIAMANT Norden AB reserverar sig mot felaktigheter i innehåll och prislista på webbsidan. Vi kan inte garantera att bilderna återger produkternas exakta utseende. En viss färgskillnad kan förekomma beroende på vilken sorts bildskärm och upplösning du har.