Den här webbplatsen har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

HANDGJORDA FÖRLOVNINGS- OCH VIGSELRINGAR BOKA KONSULTATION: 08 33 34 04 INFO@HOUSEOFJEWELRY.SE

OM VÅRA METALLER

VÄLJ RÄTT METALL TILL ER VIGSEL- OCH FÖRLOVNINGSRING

18 KARAT VITGULD

VAD ÄR FÖRDELEN MED VITGULD
 1. Vitguld är mindre känsligt mot repor.
 2. Den populäraste metall sedan många år.
 3. Ofta anser att vitguld passar bäst vita diamanter.
VAD ÄR NACKDELEN MED VITGULD
 1. Måste rodieras om efter för att bibehålla färg. Detta är något som vi erbjuder gratis till våra kunder.

18 KARAT GULGULD

VAD ÄR FÖRDELEN MED GULGULD
 1. Ger ett väldigt klassiskt intryck.
 2. Kräver minst underhåll av alla guldfärger.
VAD ÄR NACKDELEN MED GULGULD
 1. Bör poleras och rengöras regelbundet.
 2. Är ringen i gulguld infattad med diamanter bör man vara extra uppmärksam därför att gulguld är mjukare än övriga metaller.

18 KARAT ROSÉGULD

VAD ÄR FÖRDELEN MED ROSÉGULD
 1. Många anser att roséguld är den mest romantiska färgen tack vare legeringens röd-rosa färg.
 2. Koppar, som roséguld är legerat med, är slitstarkare än guld vilket gör att roséguld håller bättre än gul- och vitguld.
VAD ÄR NACKDELEN MED ROSÉGULD
 1. Anses ofta inte är lika tidlös som andra metaller.
 2. Svårmatchad då roséguldets legering skiljer sig väldigt mycket världen över.

PLATINA

VAD ÄR FÖRDELEN MED PLATINA
 1. Underhållsfri metall och slitstarkt.
 2. Den tyngsta av alla ädelmetaller ( cirka 35 % mer än guld).
 3. Allergivänlig.
VAD ÄR NACKDELEN MED PLATINA
 1. Trots hårdheten uppstår repor och märken med tiden.
 2. Är dyrare än vitguld.

OLIKA MODELLER AV RINGAR

Kvinnan: För kvinnan – bruden – så gäller det först och främst att hon får en förlovningsring (gärna en graverad sådan där det står exempelvis datum för förlovningen) och att hon därefter – vid själva vigseln – får ytterligare en ring i form av sin vigselring. Denna placeras ovanför förlovningsringen och även den kan ha gravyr (namn, datum samt eventuellt en vacker text) på insidan.
Mannen: brudgummen å sin sida – han får en förlovningsring. I denna kan han först och främst göra precis som sin framtida brud. Det vill säga; gravera in datum för förlovningen. Dock: mannen bör göra plats för ytterligare gravyr i sin förlovningsring. Detta då han även i framtiden – vid vigseln – ska ha gett plats åt gravyr för det datumet (samt för hustruns-, sitt eget namn, datum och en eventuell kärleksförklaring). Förlovningsringen mannen har; den fortsätter han bära efter vigseln – men från och med då så är det hans vigselring. Märk väl – det går att skaffa två ringar även till mannen då det handlar om seder och traditioner och inga lagar och regler.
HUR MYCKET KOSTAR EN FÖRLOVNINGSRING?
En ofta citerad tumregel är att en förlovningsring ska kosta en till tre månadslöner. Vad baseras den summan på? Ponera att du tjänar 20 000 kr i månaden och är redo att ställa frågan. Den genomsnittliga rekommendationen är två månadslöner, alltså 40 000 kr. Det blir en rejäl ädelsten.
Men framför allt är ringen ett romantiskt tecken på er förlovning – så fundera över hur din partner ser på saken. Är din partner någon som verkligen önskar sig en lyxig ring? Eller kanske någon mer jordnära som hellre skulle vilja ha något enklare? Med den informationen kan du räkna ut vilken slags ring du har råd med baserat på din inkomst.
Genomsnittlig kan vi konstatera att för en diamant och tillhörande ring En vanlig prisklass för förlovningsringar i Sverige är mellan 15 000  till 30 000 kronor. Det finns förstås de som nöjer sig med en enklare ring än så samt de som vill spendera mer på denna betydelsefulla ring som symboliserar kärlek mellan två parter. Ringen har egentligen en till viktig uppgift förutom att vara en symbol för er kärlek, och det är att representera dig. Det är du som ska bära den under många år framöver, och det är därför viktigt att den känns ”du”. Tänk efter vad du känner dig bekvämast i: något subtilt och enkelt, kaxigt och utstickande, modernt och unik, klassiskt och traditionellt… ja, ringen ska matcha med din personlighet.
- FÖRLOVNINGRINGAR -
Nedan förklarar vi de olika ringarna som vi erbjuder som förlovningsringar.

ENSTENSRING - ÄVEN KALLAD SOLITÄRRING

Enstensringen eller solitär som den också kallas är den klassiska vigsel- eller förlovningsringen. Utmärkande för denna ring är att den domineras av en enda gnistrande diamanten som står för evig kärlek. Våra diamanter är av hög kvalitet beträffande färg, klarhet och slipning. På många ringmodellerna kan du välja bland flera olika storlekar på sten. Diamanterna är garanterat konfliktfria. Hur stor diamant infattas i en solitärring? Våra ringar går att välja med diamanter från 0.10 Carat och uppåt. 
TRESTENSRING
En trestensring är en ring med tre stenar infattade bredvid varandra i skenan, vanligtvis en större diamant som centersten med två mindre diamanter på sidorna av denna. ... De tre stenarna i trestensringen har en fin symbolik och sägs representera nuet, det förflutna och framtiden.
SIDOSTENSRING
En sidostensring är ett fantastiskt val som kan specialanpassas för att bli en symbol för den unika och djupa kärleken mellan er. Med eleganta diamanter infattade även i skenan bjuder den här modellen på oändlig lyster utan att för den delen överskugga mittstenen.
HALORINGEN
Ordet ”Halo” eller ”Gloria” på svenska, definieras som en ljusring runt huvudet på en helig personen som kan ses i religiösa målningar. En Haloring definieras av en cirkel med mindre diamanter som omger en större sten, oftast en diamant eller ädelsten.
- VIGSELRINGAR -
 ALLIANSRING
Alliansringen är en modell av ring där flera stenar sitter på en rad. Det kan vara diamanter eller färgdstenar i olika former. Alliansringen är en populär ring att bära som vigselring och kommer i många olika utföranden. På engelska kallas alliansringen för eternity ring eller eternity band och ska symbolisera den eviga kärleken mellan två personer. Alliansringen kan även ges som en gåva för att minnas exempelvis årsdagen av ett guldbröllop eller kanske som pushgift (mammagåva) till mamman vid födseln av ett barn.
SLÄT RING
Den enklaste formen av vigselringen men lika vacker för det är den släta ringen. Detta är ringen helt utan diamanter och passar som komplement till de allra flesta ringar.